Дитячий щелепно-лицьовий хірург Олег Голубченко став символом незламності української нації

2024-07-07

Фото лікаря НДСЛ Охматдит, який у закривавленому халаті, розбирає завали дитячої лікарні обійшло увесь світ.


Це - дитячий щелепно-лицьовий хірург НДСЛ Охматдит Олег Голубченко. Його називають майбутнім української щелепно-лицевої хірургії, лікарем із золотими руками.

Ось його історія. Коли почалася ракетна атака росії - 8 липня - він оперував дитину з двосторонню розщелиною обличчя. Ударною хвилею хірурга відкинуло на операційний стіл. Своїм тілом він закрив малюка. Його спину поранило віконним склом. Дуже також постраждала хірургічна медична сестра. У неї тяжкі ушкодження обличчя. Їй швидко надали медичну допомогу.

Дивом не постраждала провідна щелепно-лицьова хірургиня Наталія Тетруєва, яка у той час теж готувалася зайти до операційної та якраз вдягала стерильній одяг. Скло пролетіло у міліметрі від її обличчя.

Незважаючи на серйозне поранення, лікар побіг за мішком Амбу - ручним апаратом для штучної вентиляції легень. Дитина ж була під наркозом.

Далі допомагали колеги з Київської міської клінічної лікарні № 7, куди дитину терміново відвезли на швидкій. Фахівці сьомої лікарні успішно закінчили надскладну операцію на обличчі малюка. Він житиме.

А Олег Голубченко - один з найкращих українських щелепно-лицьових хірургів, незважаючи на поранення та "зашиту" колегами рану на спині, пішов розбирати завали, втішав маленьких пацієнтів та своїх колег.

Дякуємо Олегу він став прикладом незламності українців.

Дякуємо також колегам-хірургам з лікарні № 7 за те, що “підхопили” малюка і подарували йому не лише здоров’я, а й врятували життя.