Для розпізнавання англійської мови у дітей використовуються технології Microsoft.

2024-06-12

Штучний інтелект "навчили" розуміти виразне читання.


Застосунок ekidz.eu - Ukraine допомагає у шкільному навчанні. Вчитель створює клас та профілі учнів та визначає рівень володіння мовою та “ставить” учня на відповідне місце у застосунку. Далі застосунок визначає, як учню краще вивчати мову. Зокрема, щоб краще вміти читати, школяр має голосно прочитати та записати уривок твору. Запис миттєво отримує вчитель. Так педагог завжди може побачити прогрес - або його відсутність - учня протягом навчання.

Наприкінці кожного рівня є тест. Учень його проходить — вчитель бачить результат. Буває так, що учень читає правильно, але повільно. У такому разі в застосунку є спеціальні рекомендації, аби поліпшити швидкість читання.

З останнього нововведення — впровадження штучного інтелекту в застосунок - системи автоматичного мовного розпізнавання.

Фахівці взяли лінгвістичну модель, розроблену для дорослих. У ній був звукоряд, тобто не лише розпізнавання слів, а й звуків. Це допомагає працювати з дитячим голосом, який в силу юного віку значно коливається та може помилково робити паузи.

Штучний інтелект "навчили" розуміти виразне читання. Для цього аудіо надавали викладачам і студентам в університетах і вони вказували, яке читання дитини їм подобається більше порівнюючи пари. Так машина «зрозуміла», як людина сприймає виразне читання.

Для розпізнавання англійської мови у дітей використовуються технології Microsoft. Щодо української, то тести автоматично рахують швидкість читання. Зважаючи на розриви в освіті та критичній потребі в оцінюванні знань в онлайн форматі в багатьох освітніх закладах України — це перший крок, який допомагає вчителям визначити, кому критично необхідне надолуження знань у читанні.