EDUCATION CLASTER KNOWLEDGE SHARING CONFERENCE

2023-08-17

Президент організації Іван Степурін відвідав EDUCATION CLASTER KNOWLEDGE SHARING CONFERENCE.


Один з основних напрямів діяльності ГО "Українська посмішка" – реалізація міжнародних освітніх проєктів в Україні. Президент організації Іван Степурін відвідав EDUCATION CLASTER KNOWLEDGE SHARING CONFERENCE.

Після ескалації війни 24 лютого 2022 року Освітній Кластер обʼєднав понад 70 місцевих, національних та міжнародних організацій, а також агенцій ООН по всій території України для розвитку сфери освіти у країні. Метою зустрічі було спільно обміркувати роботу гуманітарників на новий навчальний рік, поділитися здобутим досвідом та обговорити спільні проблеми реагування, визначити найкращі способи координації один з одним для підтримки учнів, вчителів, батьків і системи освіти в цілому.

Радниця з питань освіти та психічного здоров’я Ірина Мартиненко представила проєкт за підтримки UHF на форумі партнерів. У дискусії, яка стосувалася півторарічної підтримки освітньої галузі України, своїм досвідом також поділилися директорка ліцею "ІЛІТ" Марія Гостін. Вона зазначила, що особливо важливе завдання на сьогодні в Україні - це діджиталізація освіти, бо саме так можна забезпечити доступ до знань для всіх українських школярів. У заході також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України й міжнародних організацій, а також освітяни.

У 2023 році партнери Освітнього Кластера вже охопили 1 мільйон дітей і вчителів заходами підтримки, які покращують безпеку, доступ і якість навчання.